Tula Toddler


Nosiče americkej značky Tula sa šijú v Poľsku a Mexiku.

Batoľacia verzia nosiča

Tula Toddler (verzia pre menšie deti je známa pod názvom „Tula“) je podľa informácií výrobcu určená pre deti od cca 11kg do cca 22kg. Výrobca ho odporúča pre deti, ktoré majú aspoň 11kg a 81cm, teda pre deti v približne 18 mesiacoch. Nezabúdajte však, že každé dieťatko je odlišné, takže niektoré môžu do tejto výšky a váhy dorásť skôr, iné neskôr. Evička má na fotkách 20 mesiacov a cca 11kg a 85cm. Ak by bola menšia, skutočne by sa v nosiči „strácala“. Hornú vekovú hranicu výrobca určuje ako približne 4roky.

V Tula Toddler sa dá nosiť vpredu i na chrbte. 

Väčšina iných nosičov síce ponúka i možnosť nosiť na boku, ale pri starších deťoch, pre ktoré je nosič určený, by podľa mňa táto možnosť nenašla uplatnenie - s väčším a ťažším dieťatkom sa nosenie na boku stáva menej pohodlné.
 

Nosič je šitý ručne, zo 100% bavlny.

Materiál je na dotyk príjemný, mäkký.

Oficiálna stránka výrobcu ponúka na výber asi 20 rôznych vzorovaných prevedení nosiča v rozličných farbách. Chrbtová opierka je vzorovaná, bedrový pás a ramenné popruhy sú rovnakej farby. Jednofarebné verzie nosiča nie sú v ponuke, čo môže niektorým zákazníkom chýbať.

Bedrový pás

je pevný, tvrdý (prirovnala by som ho k bedrovému pásu Manducy), čo mne osobne veľmi vyhovuje, pretože pevne drží, neláme sa. Je to však otázka osobných preferencií, niektorí nosiaci uprednostňujú naopak mäkké bedrové pásy. Ak nemáte so žiadnym iným nosičom skúsenosti a máte možnosť, nosič si vyskúšajte, aby ste zistili, čo viac vyhovuje práve vám. Bedrový pás je polstrovaný nielen po šírke chrbtovej opierky, čo mu pridáva na pohodlnosti. Spona bedrového pásu je istená dvojmo.

Ramenné popruhy

sú dostatočne široké a dobre vypolstrované, takže neťahajú, netlačia, sú pohodlné. Pracka na úpravu veľkosti ramenných popruhov je na každom popruhu len jedna (zvyčajne bývajú dve), čo je dosť nepraktické.

Chrbtová opierka

je mäkkučká, tenká, čo oceníte najmä v lete. V najspodnejšej častišírku 42cm, v najvrchnejšej 52cm. Rozmery chrbtovej opierky sú fixne dané, nedá sa rozšíriť či zúžiť na šírku, ani predĺžiť či skrátiť na výšku. Považujem to v porovnaní s ostatnými batoľacími nosičmi za dosť veľkú nevýhodu, keďže tým pádom sa nedá flexibilne prispôsobiť veľkosti rastúceho dieťatka. Ako mínus vnímam i to, že vrchná časť chrbtovej opierky nepekne odstáva.

Kapucňa

je odnímateľná. Na chrbtovú opierku sa uchytáva z vnútornej strany pomocou páru cvokov. Na jednej strane výhoda, na druhej nevýhoda. Kapucňu nemusíte mať neustále pripnutú na nosiči, neprekáža vám, na druhej strane ju však buď zabudnete doma alebo ju pre istotu neustále nosíte so sebou v taške. Osobne to skôr vnímam ako nevýhodu, radšej by som ju mala ako súčasť nosiča, vždy pripravenú na použitie.

Kapsička

je fixnou súčasťou nosiča, je umiestnená vpredu na bedrovom páse. Je to výborný pomocník na odloženie kľúčov, peňazí, dokladov, drobností. Pre mňa výhoda.

Cena

Slovenský eshop predáva základnú verziu za cenu cca 125Eur a limitovanú edíciu za cca 135Eur.

Údržba

nosič sa dá prať v práčke.

Veta na záver: 

Nosič pre deti od cca 18mesiacov, pre nosiacich rôznych postáv, ktorí majú radi vzorované látky a preferujú tvrdý bedrový pás.

Výhody: 

kapsička, pevný bedrový pás, pohodlné ramenné popruhy, zaujímavé vzorované prevedenie

Nevýhody: 

rozmery chrbtovej opierky sa nedajú upravovať, vrchná časť chrbtovej opierky odstáva, len jedna pracka na ramenných popruhoch, nedá sa kompaktne zložiť (keď ju má nosiaci na sebe, no dieťa nie je v nosiči), vyššia cena


Web: www.tulababycarriers.com

E-shopy na SK, ktoré robia hromadné objednávkywww.stastnamama.sk
 

Katarína Eliašová