Madame Googoo


Plne prackový  nosič, ktorý je ručne šitý poväčšine priamo na zákazku v Poľsku.

Pre deti – výrobca neuvádza konkrétny vek od a do ktorého je nosič vhodný.

Kupujúci si môže vybrať z 9tich rôznych veľkostí chrbtovej opierky. 

Najmenšia veľkosť je určená od 4.-5. mesiaca veku bábätka a nosič v najväčšej veľkosti je vhodný celkom pokojne i pre predškoláka. Nosič som testovala s Evičkou, ktorá mala v tom čase 29mesiacov a 12kg.

Nosič sa dá použiť na nosenie detí vpredu i vzadu.

Materiál

Na výber je široká paleta jednofarebných i viacfarebných a vzorovaných bavlnených látok  pre chrbtovú opierku a kapucňu. Na ušitie ramenných popruhov a bedrového pása sa dá vybrať z jednofarebných bavlnených a zamatových látok. 100% organická bavlnená látka je použitá na vnútornú stranu chrbtovej opierky. Hodváb môže byť použitý na olemovanie kapucne a ušitie šnúrok na uchytenie zrolovanej kapucne, či výrobu doplnkov (spomínané nižšie), čo pôsobí skutočne luxusne.

Farebné i vzorované prevedenie nosiča závisí skutočne len od predstavivosti kupujúceho.

 

V prípade záujmu vám výrobca zašle paletu látok, ktoré sú k dispozícii a vám stačí z bohatej pounuky si už len vybrať. Od jednofarebných cez viacfarebné a vzorované, prekrásne sýtofarebné obrázky zvierat, postavičiek, rozprávok. Prenádherné látky sú skutočne silnou devízou tohto nosiča. Trikrát podčiarknuté :)

Bedrový pás

Vyrába sa v dvoch prevedeniach, ktoré sa líšia strihom – mierne zaoblený alebo vlnitý. Čo sa týka pevnosti, vyrába sa v troch variantách – 1) stredne mäkký/tvrdý 2)kombinovaný – mäkkší na stranách a tvrdší v strednej časti 3)tvrdý . Dľžka bedrového pásu je cca 63cm – 89cm. Spona bedrového pásu je istená dvojmo. Testovaný nosič mal stredne mäkký/tvrdý bedrový pás, ktorý mi bol pohodlný, netlačil, nezarezával sa, takže mne osobne plne vyhovoval a to preferujem skôr pevné bedrové pásy.

Ramenné popruhy

Ramenné popruhy mi vyhovovali, neťahali, nerezali. Ich štandardná šírka je 8,9cm, no výrobca ponúka pre nosiacich s útlymi ramenami možnosť ušiť užšie ramenné popruhy široké 7,6cm. Čo sa týka tvaru, vyhotovujú sa v dvoch variantoch – rovné (tak ako ich poznáme pri väčšine nosičov) alebo v druhej polovici dĺžky popruhu zaoblené. Môžu byť ušité z bavlnenej látky alebo zamatu.

Chrbtová opierka

Vyrába sa v deviatich rôznych veľkostiach. Osobne nepoznám iného výrobcu plne prackových nosičov, ktorý by ponúkal takúto bohatú škálu veľkostí. Najmenšia chrbtová opierka má rozmery 35cm x 35cm, najväčšia až 59cm x 59cm. Model, ktorý som mala možnosť testovať bol vo veľkosti „standard“ - 43cm x 43cm a Evka mala v čase testovania 29mesiacov. Netrúfam si presne odhadnúť, pre ako staré a veľké dieťa je vhodná najväčšia ponúkaná chrbtová opierka s rozmermi 59cm x 59cm, no predpokladám, že pokojne i pre predškoláka. Otázkou však ostáva, ako často je nosič využiteľný i v tomto veku.

Za nevýhodu považujem to, že najmenší nosič s rozmermi chrbtovej opierky 35cm x 35cm je vhodný až pre 4-5 mesačné dieťa. Privítala by som, ak by bol nosič vyrábaný i v menšej veľkosti a teda vhodný už od napr. 2.mesiaca veku bábätka.

Veľkosť chrbtovej opierky je fixne daná, nedá sa upravovať do šírky ani výšky. Tým pádom je nosič využiteľný len na pomerne krátke nosiace obdobie. Škoda. Pre mňa osobne výrazná nevýhoda.

Čo sa týka materiálu chrbtovej opierky, opäť je na výber viacero možností, takže výrobca ulahodí i najnáročnejším očakávaniam. Opierka môže byť ušitá 1) z jedného kusu látky 2) technikou patchwork – použité jednotlivé kusy látky sú strihané do vlnovitých tvarov 3) patchwork – jednotlivé rovné kusy látky sú zošité horizontálne 4) patchwork – jednotlivé kusy látky sú nastrihané a usporiadané cik-cakovo. Kupujúci má možnosť si vybrať, či chce vnútornú stranu chrbtovej opierky z jednofarebnej látky alebo zo vzorovanej látky použitej na vonkajšiu časť opierky.

Súčasťou opierky môžu byť i motýlie krídla alebo dinosaurie ostne.

Krídla môžu byť ušité z bavlnenej látky či hodvábu. Pre fajnšmekrov :) je možnosť použiť na výzdobu opierky i trblietavé sklíčka.  Testovaný nosič mal chrbtovú opierku priam posiatu trblietavými sklíčkami, ktoré už sýte farby a krásne obrázky na ňom ešte viac oživili. Nádhera.

Novorodenecká vložka

Nosič nemá novorodeneckú vložku a ani jeho najmenšia veľkosť (veľkosť chrbtovej opierky 35cm x 35cm) nie je vhodná pre novorodenca ani pre niekoľkotýždňové bábätko.

Kapucňa

 

Môže byť fixnou súčasťou nosiča alebo odnímateľná. Výrobca ponúka neuveriteľných šesť rôznych strihov kapucne. Na kapucňu si môžete nechať ušit mašlu či ušká medveďa, myšky, líšky, ovce... z jednofarebnej či vzorovanej bavlnenej látky alebo hodvábu. Kapucka s takýmito uškami či mašlou na mňa osobne pôsobia veľmi chutne a neodolateľne :) Dinosaurie ostne môžu byť súčasťou nielen kapucne, ale i chrbtovej opierky. Takisto je možné objednať si malé popruhy, vďaka ktorým môžete zrolovanú kapucňu uchytiť. Vyniknú tak o to viac krásne farby a vzory chrbtovej opierky. Tieto popruhy môžu byť ušité z jednofarebnej alebo vzorovanej bavlnenej látky, prípadne hodvábu.

Kapsička

Malá kapsička na drobnosti sa nachádza na bedrovom páse, pod chrbtovou opierkou. Výrobca ju však ponúka iba pri „mierne zaoblenom“ type bedrového pása. Pri „vlnitom“ type bedrového pása ponúka výrobca ušitie trojuholníka s jeho logom.

 

Cena

Cena je závislá od mnohých faktorov. Pri zadávaní objednávky vám výrobca emailom zašle 2stranový cenník, v ktorom máte detailne a zrozumiteľne rozpísané všetky možnosti a ich ceny. Testovaný nosič vyšiel majiteľku na 220Eur. Cena sa odvíja od veľkosti chrbtovej opierky, tvaru kapucne, použitého materiálu, olemovania kapucne, šnúrok na kapucňu, ušiek, dinosaurých ostňov, ozdobných kamienkov, dekoratívneho prešívania na bedrovom páse, vrecka na bedrovom páse, slintáčikov, úchytky na hračku...
Momentálne je čakacia doba 1-2 týždne od sfinalizovania objednávky a zaplatenia.

Veta na záver:

Nosič pre náročnejších nosiacich, pre ktorých je dôležitá nielen funkčnosť nosiča, ale najmä jeho dizajn.

Výhody:

nespočetné množstvo možností pri výbere veľkosti, materiálu, farieb, vzorov, doplnkov. Vhodný pre nosiacich rôznych konfekčných veľkostí. Nosič ako šperk a módny doplnok :)

Nevýhody:

vyššia cena, nemožnosť upraviť si veľkosť chrbtovej opierky do výšky či šírky

FB: https://www.facebook.com/Madame-Googoo-baby-carriers-145687608816099/timeline/


Katarína Eliašová