Kokadi – Erna Im Wunderland


Nemecká značka, ktorá skrášľuje nosičský trh od roku 2010. Produkuje dizajnovo nádherné a kvalitné šatky zo 100% bio bavlny v gramáži od 190g/m2 – cca 280g/m2.

Kokadi sú skutočne nádherné šatky, ktoré v sebe skrývajú nádych luxusu. Prídu vám domov v milej krabičke skrývajúcej v sebe okrem samotnej šatky aj šatkovinové vrecúško na ňu. Veľmi tento prvotný dojem oceňujem, keďže cenovo sa pokojne vyrovnajú aj iným značkám, ktoré takýto bonus k samotnej šatke nepridávajú. Čistú BIO bavlnu dostanete (vo veľkosti 4, ku každej ďalšej si treba pripočítať jednu desiatku) od 89 Eur – 139 Eur. V Ponuke nájdete aj prímes bambusovej viskózy za 139 Eur, bambusu 149 Eur a Kašmíru 199 Eur.

Spolu s 8 mesačným a 9kg Viliamom sme testovali najžiadanejší ružovo tyrkysový kúsok Erna Im Wunderland, 100% BIO bavlna s gramážou 225g/m2 a šírkou cca 80cm. Cena podľa veľkostí 4-5-6-7 v hladine 109 Eur-119Eur-129Eur-139Eur ako na stránke výrobcu, tak aj slovenského predajcu lalashop.sk. Minimálne teda ušetríte na poštovnom ;)

 

Dám v krajine zázrakov je viacero.

Odlišujú sa od seba farebnými kombináciami a aj gramážami. Erna je určená prevažne pre novorodencov a ľahšie detičky. Nášmu 9kg Viliamovi už bola skutočne len na také rekreačné ponosenie :)

Od novoty sa dosť šmýkala, pranie ju trošku zdrsnilo, no pri viazaní ho bolo opäť cítiť, Najmä po dotiahnutí. Pri menších bábätkách je to skôr výhoda a lepšie sa viaže. Pri ťažších však úväz povoľuje aj po opätovnom dotiahnutí. Kríž s kapsou v tomto prípade držal na mieste len pri skrátenej verzii s uzlom pod zadočkom. Pri klasickej verzii musel mať Viliam roztiahnuté oba pruhy. Na dlhé prechádzky by som aj skrz trojvrstvový úväz volila nosnejšiu šatku.

Šmykľavejšie šatky zvyknú používaním zdrsnieť. Je vysoká pravdepodobnosť, že aj zanosená Erna chytí túto vlastnosť. Nemala som však možnosť otestovať ju natoľko, keďže nám s Viliamom bola už menej komfortná.

Ideál pre novorodenca

Je jemnučká, príjemná, priedušná. Vlastnosti, ktoré sú negatívom pri ťažších detičkách, naopak ocenia novorodenci. Jej 80cm šírka dokáže vytvoriť krásny stredne veľký golierik pod krčkom dieťatka na podporu ešte nestabilnej hlavičky. Ďalšou výhodou je aj malý uzol, ktorý sa zaviaže bez akýchkoľvek problémov.

Najviac mi učaroval vzor

Kúzelný, hravý a prepracovaný – ako v krajine zázrakov! Na prvý pohľad sa to možno nezdá, no Erna aj jej menovkyne sú neskutočne variabilné pre použitie. Jedna strana ideálna farebná kombinácia pre chlapca, druhá pre dievča. Samozrejme podľa chuti maminy, aj naopak :) Na šatke môžete badať niekoľko bodov, kde si akoby určiť stred – vertikálne aj horizontálne. Na chrbátiku bábenka vám môžu štebotať vtáčiky alebo na ňom vyrásť povestný kokadi strom či rovno aj dva! Záleží len od toho, ako si ju uviažete a pohráte sa s ňou.

Suma Sumárum

Dizajnovo nádherná šatka s nádychom luxusu, hravým vzorom a jeho variabilným použitím. Vhodná najmä pre novorodencov a ľahšie detičky do cca 9kg. Tenká, priedušná, výborná na leto, ale samozrejme použiteľná v akomkoľvek ročnom období.

Web: www.kokadi.de
Fb: https://www.facebook.com/kokadi.baby

E-shop predávajúci Kokadi na SK: www.lalashop.sk
Fb e-shopu: https://www.facebook.com/lalashopsk

 

 

 

 

Jana Felcanová