Diva Essenza


 DIVA  je krásna módna talianska značka, ktorá sa následne delí na luxusnejšiu Diva Milano a cenovo viac dostupnejšiu Diva Essenza (zjednodušene povedané).

Diva Milano

sa tká priamo v Miláne, centre módy, z vysoko kvalitnej egyptskej bavlny. Tkáčovňa, kde sa tká tento typ Divy, má už 30ročnú tradíciu a je zároveň základňou aj módnych domov ako napr. Versace či Armani. Tieto inštancie jej aj preto dávajú vyšší cenový strop (veľkosť 4, teda 3,7m 140Eur a ku každej ďalšej si pripočítajte 7Eur).  Nájdete ju aj v prímesiach opäť luxusného a krásne lesklého hodvábu, a nosného ľanu či konope.

Diva Essenza

Ak si chcete zaobstarať rovnako krásne dizajnovanú šatku za dostupnejšiu cenu a bude vám stačiť 100% „obyčajná“ bavlna, ktorá sa netká priamo v Miláne, ale v Indii, no je stále produktom dizajnérov z Talianska, siahnite po Diva Essenza. Veľkosť 5, čiže 4,2m za 92Eur a ku každej ďalšej veľkosti si tiež pripočítajte 7Eur. Kombinované prímesy, ktoré Essenza ponúka, sú nosný ľan a ľahučký a priedušný bambus. Nájdete tu množstvo farebných kombinácií, avšak len s jedným (no prekrásnym) vzorom.

Diva Milano má štandardnú bavlnenú gramáž 310g/m2 a Essenza 250g/m2. Ďalej sa už budem venovať Essenze, keďže tú som testovala (a aktívne ju aj používam).

Stredná gramáž naznačuje, že by mala byť vhodná pre staršie a ťažšie detičky. Je to paradox oproti tomu, aká je šatka v skutočnosti hebučká, jemná a tenučká! Gramáž v ruke necítite ani náhodu. Ani po opraní nestvrdne a nemáte najmenšiu potrebu ju ožehliť. Mäkučká jednoducho už od novoty.

Šírka štandardných 70cm, ktoré sa ale pocitovo vďaka jej jemnosti a tenkosti roztiahnu a krásne obopnú telíčko dieťatka.

Hneď by ste ju prirovnali k tenším šatkám vhodným skôr pre novorodenca, podobným typu Ellevill

Sama som dlho bojovala s tým zobrať si ju von na dlhšiu prechádzku s mojou vtedy cca 12kg 1,5ročnou a teraz 13kg vyše 2ročnou dcérkou (testovala som dva farebne odlišné kusy dlhšie obdobie). Skúšali sme teda najprv doma. A prišlo milé prekvapenie. Kríž s kapsou zosunutý podstatne nižšie kvôli dojčeniu držal pevne a vôbec neťahal. Pre zosunutie na dojčenie sa mi spotrebovalo viac látky, čiže som nedokázala urobiť dvojitý uzol pod zadočkom (skrátená veľkosť 3 – cca 3m, Azzurro), no ani nebolo treba. Vďaka vystúpenému vzoru totiž držal pekne aj jednoduchý uzol (ak nejdete na dlhšiu prechádzku).

Vystúpenie vzoru sa prejavuje po obvode samotných nití, nie je také plastické

Tým pádom sa viac zarezáva do kože. Je to trošku nepohodlné, ak si dávate šatku na nahé telo, poprípade nahé telo babätka – vzor sa vám môže trocha na kožu odtlačiť. Na druhej strane je to výhoda v zime na oblečení, kedy vystúpenie zabraňuje zošuchovaniu.

Ďalšie úväzy

ktoré som volila už so svojou 3,2m (Turquoise), boli prevažne jedno a dvojvrstvové chrbtové – batoh s uzlom pod zadkom, RRRR a SBCC (kríž s uzlom na ramene).

Nosnosť pri 13kg a 2-ročnom dieťatku obstála primerane

Ak sa vydávate na kratšie prechádzky, cca 1h, nemusíte sa báť. Na dlhšie prechádzky by som ale volila skôr nosnejšiu šatku alebo porovnateľnú gramáž, no inej značky.

Na relatívne kratšie ponosenia, rýchle, ľahučké a nenamáhavé naviazania s malým uzlom, ktorý sa viaže veľmi príjemne, keďže je šatka mäkučká, vrelo odporúčam. Navyše zaberie podstatne menej miesta vďaka svojej „hrúbke“.

Hovoríme však stále len o tejto krátkej verzii, s ktorou sa už viacvrstvové úväzy, podporné ukončenia (ako je napr. pri batohu prekríženie cez prsia) alebo klasický double hammock či niektoré jeho ukončenia (napr.half saltwater), ktoré takisto podporujú rozloženie váhy pri menej nosných alebo tenších šatkách, nedajú urobiť. Ak by ste mali napr. veľkosť 5 (4,2m) či 6 (4,6m) poslúži vám určite aj na dlhšie prechádzky.

Po určitej dobe môžete síce cítiť isté rezanie na ramenách, no nie je neznesiteľné a nevyrovná sa šatkám, pri ktorých ste si už sto percentne istí, že sa nosnosť pominula.

Suma sumárum:

Ak hľadáte skutočne dizajnovo krásnu, skladnú, priedušnú, od vybalenia jemnučkú, pocitovo zanosenú, oproti slnku priam priesvitnú šatku v takmer všetkých farebných kombináciách, ktorú by ste chceli využiť na celé nosiace obdobie, ste na správnej adrese!

Odporúčam zhodnodiť si primárne veľkosť, ktorú si kúpite. Veľmi výhodná (podľa mňa dokonca jedna z najlepších) na kratšie ponosenia veľkosť 2 alebo 3. Ak ju chcete využívať aj na dlhšie prechádzky, veľkosť 5 alebo 6 (vzhľadom k vašej konfekčnej veľkosti) kvôli možnosti podporenia nosnosti rôznymi variáciami zakončenia úväzov alebo nájdenia jedného, ktorý vám bude najviac vyhovovať.

 

 

Web:  https://www.diva-milano.com/
Fb: https://www.facebook.com/divamilano.sling
E-shopy na SK, ktoré na ňu robia hromadné objednávky:
www.ekodieta.sk, www.kengurka.sk


 

 

 

 


 

Jana Felcanová