Slovenská viazačská výzva 2015 "nosenie nás baví"


Slovensko sa inšpirovalo Českou Republikou a jej známou šatkárkou Hankou Vonzino, ktorá vymyslela 30 dňovú viazačskú výzvu pred uplynulými Vianocami. Pointa bola v tom, aby sa "zamotalo" s nudou a každý deň sa precvičil jeden vybraný úväz.

Hanka natočila inštruktážne video a kto mal chuť a pridal sa, tento úväz vyskúšal a po jeho úspešnom naviazaní sa mohol pochváliť fotkou, že to zvládol. Kto vydržal až do konca, nielenže mohol sám sebe zablahoželať, no bol o niekoľko úväzov bohatší a mal tak širší repertoár úväzov, ktoré môže denne používať.

U nás "doma" sme sa rozhodli na podnety viacerých mamičiek urobiť niečo podobné. Vzniklo tak úžasné spojenie a spolupráca viacerych lektoriek a značiek - KENGURKA (Adriana Kráľová), CHCEM NOSIŤ (Janka Felcanová, Danka Vargová), od ktorých budete mať príležitosť zhliadnuť každý pondelok a štvrtok počnúc pondelkom 2.2.2015 unikátne inštruktážne videá natočené špeciálne pre túto príležitosť a pozostávajúce z týchto úväzov:

BRUCHO
1. Dvojitý kríž s krúžkom na chrbte (4)
2. KSK s krátkou šatkou (2,3)
BOK
1. Rebozo
2. Robins hip carry
3. Nešitý Ring Sling
CHRBÁT
1. Batoh a variácie
2. Double Hammock a variácie
3. DH dress (frankencarry)
4. Kríž s kapsou na chrbát
5. Wiggleproof
6. Wiggle proof Sweetheart/ normálne ukončenie, aj s krúžkami (krátka šatka – 4)
7. Cristinas ruckless
8. Shepherd
9. Jordan
10. Half Jordan/najkratšia (2)
11. RRRR/ najkratšia (2)
12. „Polo kríž“/ najkratšia (2)

Kde budú videá zavesené?

Videá Janky Hokši Felcanovej a Danky Vargovej zo Chcem nosiť nájdete na youtube kanáli Chcem nosiť a videá Adriany Kráľovej z Kengurky na youtube kanáli Kengurky. Všetky videá sú zároveň jednoducho preklikateľné aj vo vyššie uvedenom rozpise.

Ako sa môžete zapojiť?

Videá bude zdieľať na svojej facebook stránke Kengurka, Chcem nosiť a skupina Nosíme naše deti. Na ktorejkoľvek z uvedených stránok sa môžete v komentári pod daným príspevkom (teda zdieľaným videom) pochváliť fotkou dokumentujúcou váš výsledný pokus z dotyčného úväzu ;)

Tešíme sa na vaše úspešné fotografie! Určite budú všetky úžasné! :) Nebojte sa takisto opýtať aj na akékoľvek otázky, ktoré sa vám pri danom úväze vynoria alebo problémy, s ktorými sa stretnete.

Výsledkom má byť vaša radosť a dobrý pocit z toho, že ste sa naučili niečo nové, čo môžete aj neskôr využiť ;)